Automaalri- ja keretehniku eriala õpetajate kutsevõistlus

Eesti esimene  Automaalri- ja keretehniku eriala kutseõpetajate võistlus toimus 26. jaanuaril 2013 Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli õppetöökodades.

Võistluse organiseeris Autokutseõppe Liit koostöös Lasnamäe Mehaanikakooli ja ettevõtetega, kes tarnivad värvimis- ning kereremonditöökodade tehnoloogiat ja toetavad koolide tegevust. Võistluse eesmärk oli kutseõpetajate taseme selgitamine ja  kutseõppehariduse tähtsustamine. Sihtrühmaks olid kutseharidusasutustes täiskohaga töötavad automaalri- ja keretehniku erialade kutseõpetajad. Võistluse väljundiks on võistlejate ettevalmistamine WorldSkills võistlustel osalemiseks ning osalemine rahvusvaheliste võistluste eriala eksperdi töös.

 

Võistlustel osalesid järgmised kutseõppeasutused:

1. Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool

2. Tartu Kutsehariduskeskus

3. Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool

4. Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool

 

Peale üheksa tundi kestnud võistlust, mis koosnes erinevatest praktilistest ülesannetest, õpetamisoskuste hindamisest ning teooriatestist, kuulutati välja mõlema eriala võitjad.

Automaalri eriala õpetajatest võitis Kaspar Laarmann Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolist ja keretehnikute osa Margus Ainsalu Tartu Kutsehariduskeskusest. Meie õnnitlused!

 

Rõõm on tõdeda, et automaalrite jõukatsumise võitnud Kaspar Laarmann kasutas kõigil võistlustööde sooritamise etappidel Standox-tehnoloogiat. Uue põlvkonna STANDOBLUE - baasvärv võimaldas kiirelt ja probleemivabalt värvida detailid eksamitööks valitud suhteliselt keeruka värvitooniga ning teha sama värviga ka perfektne hajutus. Kasutades Standoxi Ühe Töökäigu Tehnoloogiat (One Visit System), sai võistlustöö valmis kiiresti ja laitmatu kvaliteediga.
Kaspar Laarmann on suurte kogemustega automaaler, kes on selles vastustusrikkas ametis olnud mitmetes Eesti parimates autoesinduste värvitöökodades – Elke Autos, Reval Autos, Moller Autos ja Silberautos. Praktiliselt kogu professionaalse karjääri jooksul on Kaspar kasutanud oma töös Standoxi tooteid ning nende kvaliteeti ja kiirust hindab meister ka nüüd, kus on tulnud aeg oma oskusi õpetajana tulevastele automaalritele edasi anda. STANDOBLUE – tehnoloogia kasutuslihtsus ja oluliselt suurenenud töökiirus on nii olulised faktid, et need ei jäänud märkamata ei võistlusest osavõtnutel ega ka võistlust jälginud spetsialistidel.

 

 ***
 

Standox on Euroopa juhtiv autovärvisüsteemide tootja peakontoriga Saksamaal, Wuppertalis. Tehniline heakskiit kõikidelt peamistelt autovalmistajatelt maailmas iseloomustab kõige paremini Standoxi positsiooni autotööstuse juhtiva värvipartnerina. Standox-i kaubamärk annab professionaalsele automaalrile kindlustunde ja tagab alati perfektse lõpptulemuse.

www.standox.com

 

Küsimused selle pressiteate kohta palume saata: Peeter N. Saerevet,  e-post:peeter@benefit.ee

 

Osalejad, hindajad ja korraldajad - kõik on tulemusega rahul!

Fotod: Janek Pukka, Rakvere Ametikool